sobota 4. května 2013

Kde se ukrývají figuríny speakerů v ulicích?

Devět vystupujících vyrazilo do ulic a ten, kdo je nejrychleji objevil a vyfotil, získal volný vstup na letošní TEDxBrno. Vítězem této soutěže se stal Jiří Vicherek a vy se nyní můžete podívat, kde všude naši „papíroví“ speakři jsou.

Férová buchta se vrtí na poličce."
Tři ocásci
Tři ocásci, to je punková cukrárna & férová kavárna. Ne všechno je podle nich potřeba vozit přes půl světa a bio a fairtrade považují prostě za standard.





"Arne Novák má spoustu knih."
Ústřední knihovna FF MU
Málokdo ví, že je knihovna přístupná i veřejnosti mimo akademickou obec.  Dá se tu v klidu pracovat a využívat fondu knihovny i jejích elektronických zdrojů  –  databáze celých článků a studií třeba z Oxford nebo Cambridge? Na pár kliknutí.




"Rodinný bod na Jozefské ulici v obochodním domě Klášter."
Family Point
Tohle místo je po ruce. Přebalit, nakojit, přiohřát, nakrmit, utišit řvoucího potomka mimo rušnou ulici, když domů je ještě daleko. Služba Family Point vytváří síť míst, kde mohou rodiče pečovat o malé děti a získat informace pro podporu rodiny. Dostane se vám tu i poradensttví  v oblasti rodinné, sociální, psychologické a právní.

"49°11'43.775"N, 16°36'35.864"E" 
 Jazykové centrum Correct
Jazykovku si založili ještě při škole, vlastně nedávno. A daří se – dnes si vyberete z jednadvaceti jazyků. And in case you don’t speak Czech and you wanted to - they focus on Czech for foreigners. 





"V domě plném umu stojí Baťovo město."
 Dům umění
Z výstav, které právě probíhají, by vás neměl minout Baťa a Kolečková:
17.4. – 12.5. Ateliér Design skla UTB Zlín 
29.3. – 19.5. Baťova města  
"Plavu si ani nevím jak..., (8 drah, 50m)"
 Plavecký bazén Za Lužánkami
Jediná krytá padesátka v Brně. Do června je dvakrát týdně v dráze číslo tři k ruce trenér. Jen tak. Poradí i naučí. Vždy v úterky a čtvrtky od 6:00 – 10:00 a od 19:00 – 22:00.







Poliklinika Zahradníkova
Denně tu ošetří 1500 pacientů. Kromě zdraví tu ale přejí i umění – pořádají se tu výstavy obrazů i scénická čtení. A i když vám zrovna nic neschází, budova Jindřicha Kumpošta stojí za návštěvu, kdybyste měli cestu kolem.





"V Alfa pasáži se choulí hadi."
 Hadivadlo

HaDivadlu se daří uvádět ojedinělé experimentální projekty z dílny mladých tvůrců, politicky nekorektní extempore, svéráznou scénickou hudbu a poezii, pohybově vizuální performance a autorské dokumentárně laděné inscenace. Pravidelně tu hostují třeba Skútři, Jirka Havelka, Letí…


"Cestou do Kafkova kabaretu jsem prošel s nenápadně půvabnou buržoazní Annou kolem Mozartova sálu."
 Divadlo Reduta
Progresivní scéna Národního divadla Brno je nejstarší divadelní budovou ve střední Evropě a stejně jako loni, tak i letos je místem konání TEDxBrno.

Žádné komentáře:

Okomentovat